پیتزای ماكارونی با سبزیجات

كف ظرف مخصوص پخت پیتزا را چرب و ماكارونی را ته ظرف پهن كنید و روی آن سس مخصوص پیتزا بریزید تا ماكارونی چسبندگی پیدا كند.




مواد لازم برای 2 نفر
سویا: 2 پیمانه
ماكارونی فرمی یا رشته*ای: 500 گرم
قارچ پخته شده: یك فنجان
روغن مایع: 3 قاشق غذاخوری
هویج: یك عدد متوسط
ذرت پخته شده: یك* پیمانه
نخود فرنگی پخته شده: یك پیمانه
پودرآویشن: به مقدار دلخواه
شیر: یك پیمانه
آرد: یك* پیمانه
كره: 100 گرم

طرز تهیه:
ماكارونی را در ظرف آب جوش بریزید و بگذارید مغز پخت شود سپس آبكشی كنید. اگر از ماكارونی رشته*ای استفاده* می*كنید باید آن را به تكه*های كوچك ریز كنید.

سویا را در آب ریخته و به مدت 10 دقیقه اجازه دهید بجوشد سپس آبكشی كنید. سویا را كمی با دست بفشارید تا آب آن گرفته شود. سویا را در روغن مایع كمی تفت دهید و نمك و فلفل و زردچوبه را به آن اضافه*كنید. قارچ، ذرت، نخود فرنگی و فلفل دلمه*ای را به سویا اضافه كرده و خوب مخلوط كنید.كف ظرف مخصوص پخت پیتزا را چرب و ماكارونی را ته ظرف پهن كنید و روی آن سس مخصوص پیتزا بریزید تا ماكارونی چسبندگی پیدا كند. روی ماكارونی را مواد مخلوط شده بریزید و سپس روی مواد را پنیر پیتزا ریخته وروی پنیر هویج رنده* شده، را بریزید و در فر 180 درجه سانتی*گراد بگذارید تا پیتزا طلایی شود.


سس مخصوص پیتزا

100گرم كره را در ظرفی حرارت ملایم دهید تا رقیق شود یك پیمانه آرد را آرام به آن اضافه كنید و تفت دهید یك پیمانه شیر را هم به آرد و كره اضافه كنید و مدام هم بزنید تا سس یكدست و غلیظ شود.

نكته: به جای سس پیتزا، برای چسبندگی ماكارونی می*توانید از 2 عدد تخم مرغ استفاده*كنید ابتدا تخم*مرغ*ها را شكسته و خوب هم بزنید تا كاملاً رقیق شود سپس با ماكارونی مخلوط كنید. و در ظرف مخصوص پیتزا بریزید.
ذرت كه به فارسی بلال نامیده می*شود، گیاهی است یكساله كه ارتفاع آن تا 4متر هم می*رسد. این گیاه بومی آمریكای مركزی و مكزیك است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه*یافته است. ذرت حاوی انرژی، آب، پروتئین،* چربی، ویتامین*های گروه B و مواد معدنی است.برگ*های ذرت متناوب و دراز است. رنگ زرد ذرت مربوط به موادی به نام زئین و زیازانتین است. همچنین كاكل ذرت حاوی گوگرد، فسفر، سیلیسیم، آهن، كلسیم، منیزیم، سدیم و مقدار زیادی پتاسیم بوده و این پتاسیم ادرارآور است و درد و ناراحتی*های دستگاه ادراری را تسكین می*دهد. برای دم كردن كاكل ذرت،* مقدار 30 گرم از آن را در یك لیتر آب جوش ریخته و به مدت 5 دقیقه دم می*كنند. ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك و دارای ارزش غذایی فراوانی است. استفاده مداوم از ذرت از پوسیدگی دندان جلوگیری می*كند، مصرف روغن ذرت باعث كاهش كلسترول خون می*شود. همچنین روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماری*های پوستی مفید است. به*غیر از كاكل و دانه*های ذرت از برگ، ریشه و ساقه آن نیز استفاده*های طبی می*شود.